In de schijnwerpers: CXO Jeniva over ontwikkeling bij Yource.

20 maart 2024
Jeniva

Bij Yource geloven we dat persoonlijke ontwikkeling en groei hand in hand gaan met excellente klantbediening. Daarom geven we onze medewerkers alle tools en ruimte om zich optimaal te ontplooien in hun contact met klanten. Een mooi voorbeeld hiervan is Jeniva , de 22-jarige CXO die de afgelopen twee jaar een indrukwekkende reis heeft afgelegd. In dit openhartige interview deelt ze haar uitdagende maar bevredigende ervaringen.

Kun jij een zelfintorductie doen?

Met een glimlach: "Ik heet Jeniva Veldkamp en werk nu bijna 2 jaar bij Yource als klantadviseur. Alhoewel, jullie mogen me gerust een CXO noemen hoor - dat staat voor Customer Experience Officer."  

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?

"Tja, een bijzonder ritme in ieder geval!" lacht Jeniva. "Ik sta om 2:40u 's nachts op om me klaar te maken. Dan ben ik ruim op tijd voor mijn shift die om 4 uur 's ochtends begint en tot 2 uur 's middags duurt. Vooraf drink ik vaak een kopje thee en maak ik wat los praatjes met collega's. En na afloop blijf ik meestal ook nog even hangen om tot rust te komen."

Wat motiveerde je om bij een klantcontactcenter te gaan werken?

"Ik was gewoon enorm nieuwsgierig hoe de communicatie tussen klant en medewerker verloopt in zo'n grote organisatie," legt Jeniva uit. "Wat je de klanten te bieden hebt, hoe je ze benadert, je gesprekstechnieken, empathie tonen - dat soort dingen trok me enorm aan!"

Hoe heeft je ontwikkeltraject eruit gezien?

"Gegroeid als kool!" antwoordt ze trots. "Ik begon bij het Translink project en stapte later over naar Lebara. Communicatie blijft een uitdaging omdat je te maken krijgt met zoveel verschillende types mensen en karakters. Maar dat maakt het juist ook zo leuk!"

Wat zijn de leukste en uitdagendste aspecten?

"Het leukste is toch wel als ik een klant echt heb kunnen helpen en ik daar positieve feedback op krijg van mijn crew en manager," vertelt Jeniva oprecht. "De grootste uitdaging blijft die communicatie - je in te leven in de situatie van de ander, ze de ruimte geven hun verhaal te doen en dan de beste aanpak te vinden. Maar dat is natuurlijk ook de kick!"

Welke vaardigheden heeft dit werk je bijgebracht?

"Nou, echt mijn communicatieve skills en inlevingsvermogen, zowel richting klanten als collega's," zegt Jeniva. "Vaardigheden die ik ook buiten Yource kan blijven toepassen in het dagelijks leven."

Geïnspireerd door Jeniva's openhartigheid over hoe een uitdagende functie in klantcontact je persoonlijke groei een boost kan geven? Bij Yource streven we ernaar onze medewerkers alle tools te bieden om te excelleren in gesprekken met klanten. Ontdek de mogelijkheden voor jouw eigen ontwikkeling in een werkomgeving die je uitdaagt maar ook omarmt. Bekijk onze vacatures en start net als Jeniva jouw reis naar succesvolle communicatie van mens tot mens.